FLOW

"4 Happiness"

Chinese Dry Needling

Chinese Dry Needling is een behandelmethode waarbij de spier of pees kortdurend wordt geprikkeld. Hierbij wordt de naald op specifieke punten, ofwel triggerpoints (myofasciale reactiepunten) geprikt.

Doordat de naald in het hart van de knoop wordt geprikt, ontstaat er een zenuwrespons. Deze (pijn) prikkel geeft een reactie op de endorfine-huishouding waardoor de knoop verminderd en geheel verdwijnt.

De meeste triggerpoints zitten in de nek, schouders, rug en billen. Deze triggerpoints kunnen zich uiten in pijn of een stijf gevoel in de spieren. Ook beperkingen in het bewegen of verminderde kracht in betrokken spieren of gewrichten, tintelingen, hoofdpijn of duizeligheid zijn veelvoorkomende verschijnselen.

Bij de Chinese Dry Needling behandeling behandel ik naast de triggerpoints ook verschillende acupunctuurpunten afhankelijk van uw klachten. Deze behandeling wordt vaak uitgevoerd in combinatie met massage

Het verschil met Canadese Dry Needling (welke vaak door fysiotherapeuten wordt toegepast met een dikkere naald en vaak als pijnlijk word ervaren) is dat bij de Chinese Dry Needling eerst wordt gewerkt aan optimale ontspanning van de nervus vagus, de spieren en het bindweefsel zodat u geen pijn ervaart tijdens de behandeling.

Chinese Dry Needling helpt oa voor:

  

Migraine, spanningshoofdpijn, nekpijn, schouderpijn 

Maagklachten

   Menopauze 

Angsten - Zorgen

 Sportblessures: bovenbeen- en kuitspier 

Hoest, koorts, vermoeidheid

Incontinentie

    Depressie 

    Slapeloosheid 

    Geen zelfvertrouwen- beslissingen nemen 

Menstruatieproblemen

Frozen shoulder

   Algemene pijnbestrijding 

   Fybromyalgie 

Duizeligheid 

Oorproblemen

Moeheid 

   Witte vloed bij dames 

 Hooikoorts 

Het verstrekt je zicht!

 Reumatische klachten en artrose 

   Pijn in de rug (hernia) 

    Tenniselleboog, muisarm e.d. 

Overgang

Restless legs


De behandeling kan niet worden toegepast bij:

Kanker (ten minste 9 maanden volledig kankervrij). 
Ernstige hartklachten en bij recente operaties.
Heftige emotionele disbalans (schizofrenie, bipolair, borderline)
Indien u antistollingsmedicatie gebruikt.
Corticosteroïden, prednison en antibiotica ’s remmen de werking van acupunctuur af 

 Anti-aging acupunctuur

Jongere huid met acupunctuur en Tui-na massage

In het oude China, ten tijde van de Song dynastie (960-1279 na Chr.), hielden de Chinese dokters de huid van de keizerinnen en hofdames jong door acupunctuur. Nu is deze eeuwenoude techniek herontdekt om op een effectieve en gezonde manier rimpels en huidaandoeningen te voorkomen. Oude Chinese dokters beweerden dat uiterlijke schoonheid gebaseerd is op een innerlijk evenwicht. Daarnaast waren ze er ook van overtuigd dat het gezicht de innerlijke schoonheid weerspiegelt. Je straalt uit hoe je je voelt. Vanaf het 25ste levensjaar begint het gezicht sporen te vertonen van de levensstijl en persoonlijke ervaringen. Denk aan lachrimpels en denkrimpels of aan de manier waarop stress, milieuvervuiling, te veel zon en te veel verzuring door ongezonde voeding, hun sporen achter laten in het gezicht. 

In de media worden talloze dure cosmetische ingrepen aangeprezen tegen huidveroudering. Ze pakken het probleem alleen vanaf de buitenkant aan. De Chinese geneeswijzen werken van binnenuit; als je niet aan de binnenkant van het lichaam werkt, is het resultaat niet optimaal en langdurig. Volgens de traditie zijn gezichtsverjongingsbehandelingen in China een combinatie van: acupunctuur, kruiden, voedingsvoorschriften en leefregels

We werken met zeer dunne acupunctuur naalden waardoor je geen pijn voelt. Tevens werken we op de meridianen voor een goede doorbloeding. Een soepele doorstroom van de energie heeft een positieve invloed op je gezondheid. Zodra er een blokkade ontstaat, stagneert de energie, word je ziek en veroudert je lichaam

De Chinese geneeswijze is gebaseerd op de filosofie dat het fysieke lichaam het eindproduct is van de energie die overal om ons heen is. Volgens deze filosofie is alles energie en het fysieke lichaam is de manifestatie van deze energie. Als je deze energiebanen en -velden beïnvloedt, heeft dat zijn uitwerking op het fysieke lichaam.Acces Bars 

Tijdens deze relaxte, 60 minuten durende massage, raak ik alle 32 drukpunten en banen aan op jouw hoofd. Hierin liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Ieder drukpunt staat voor een specifieke context in je leven. Het helpt je om je hoofd vrij te maken van onnodige ballast, alsof er een frisse wind door je hoofd waait. (Voor kinderen is er een speciaal tarief)

Wetenschappelijk is aangetoond dat een Access Bars Sessie invloed heeft op het elektrisch functioneren van de hersenen. Tijdens een Bars sessie bewegen de hersengolven naar Theta, de staat van diepe ontspanning vlak voor de slaapfase. Hierdoor krijg je toegang tot en kun je verandering aanbrengen in vastgezette gedragspatronen, emoties, overtuigingen, en meningen die je huidige leven bepalen.